Försäkra dig om att julen blir fröjdefull

Julen står för dörren och det brukar betyda ledighet för många. Monitor Larm erbjuder säkerhetslösningar för företag, men så här i juletid vill vi även påminna om vad du kan göra för att slippa få påhälsning av inbrottstjuvar i ditt hem. Släktkalas kanske väntar, eller en solig resa längre bort. Skoj att åka iväg, men gör det då svårt för oinbjudna gäster att ta sig in.

Ett enkelt sätt att försvåra för tjuven är utebelysning. Upplysta entréer och lampor som tänds vid rörelse gör det genast obekvämt. Gör uppehåll på tidningen och be grannar trampa upp utanför huset och eventuellt skotta snö, så att det ser ut att vara liv och rörelse hemma hos dig. Använd smarta timers för att lysa upp och be kanske till och med någon att ta ett varv i huset då och då för att tända upp lite mer och flytta runt på sakerna lite grann. Ett annat knep är att låta grannarna slänga sina sopor i ditt kärl någon gång ibland eller be dem ställa sin bil på din uppfart.

Ta semester även från Facebook

Det är roligt att lägga upp semesterbilder, incheckningar och statusuppdateringar i sociala medier när man är iväg, men det är också ett tydligt sätt att säga att du inte är hemma. Så tänk på att inte lägga ut något i forum som är öppna för alla.

Glöggen smakar bättre med dimkanon

När du sitter och dricker glögg hemma kan det var skönt att veta att ditt företag har smarta säkerhetslösningar. För att till exempel säkra företagets lokaler och förhindra att tjuvarna får med sig något vid ett eventuellt inbrott är det en god idé att satsa på en dimkanon. På bara några sekunder fylls lokalen med dimma som gör det svårt för tjuven att orientera sig. Vill du ha fler tips på hur du kan skydda ditt företag mot tjuven är du välkommen att prata med oss på Monitor Larm.