Porsche Center ville ha en modern lösning

När Porsche Center Göteborg skulle byta övervakningssystem hade de höga krav på säkerhet och smidighet. Lösningen blev ett integrerat säkerhetssystem med inbrottslarm, passersystem samt kameraövervakning.

Porsche har stora värden med många bilar som kräver ett tryggt system. När man skulle hitta nytt larm för företaget föll valet på Monitor Larms lösning.

– De ville ha ett modernt system med möjlighet att vidareutveckla tjänsten allteftersom behoven förändras. Ibland vet man inte vad man kommer att behöva, men man vill ha möjligheten att utveckla oavsett, säger Andreas Sköld på Monitor Larm.

Systemet från Monitor Larm innebär områdesbevakning med kameror och analys samt larm kopplat direkt till larmcentral. Innanför väggarna sitter Nox larm och passersystem.

– Att de valde oss som leverantör beror på att vi kunde erbjuda en smart, flexibel och teknisk lösning för att skydda de stora värdena på gården och i lokalen. Lösningen har dessutom ett bra användargränssnitt, vilket gör den enkel att justera och administrera från dator eller app. Och trots alla fördelar är det här en prisvärd tjänst.

Lättnavigerad säkerhet

Systemet gör det möjligt att via appen kunna hantera larmet, titta på bildmaterial och på så sätt höja säkerheten. Vilket gör det svårt för inkräktare att komma in på området för att skada eller stjäla bilar och bildelar, utan att bli upptäckta.

Att enkelt kunna ändra larmet är viktigt för en anläggning som Porsche Center Göteborg, då man ofta arrangerar event kvällstid i lokalen. Med den användarvänliga och flexibla tjänsten kan de numera sköta allt själva via appen. Och man behöver inte ringa dit tekniker för att ändra och återställa inställningar, något som skulle kosta både tid och pengar.

– För Porsche var det också viktigt med en snygg installation. Så genom stort engagemang med dolt montage och läsare som matchade väggarna, uppfyllde vi även det kravet.

Ytterligare en fördel är möjligheten att kunna ta emot gods nattetid. Och skulle något hända kan användaren sköta allt genom appen. Om den anställde glömmer att stänga en dörr efter sig när hen går hem, kan den som är ansvarig lätt se i appen vad som är öppet, utan att behöva åka tillbaka till jobbet.

Genom att använda taggar istället för nycklar kan man i appen, snabbt spärra en tagg som försvunnit. Skulle man sedan hitta den är det lika enkelt att aktivera den igen. Och när en anställd slutar behöver du aldrig samla in några nycklar utan spärrar bara behörigheten för nyckelbrickan.

– Det blir smidigt, tryggt och kostnadseffektivt istället för att ha nycklar på vift och låscylindrar som kanske måste bytas.

Flexibilitet med engångskod

Monitor Larms system följer alltid verksamhetens behov.

– Bara sedan vi installerade systemet i höstas har behovet av nya lösningar uppstått – önskan att kunna skapa engångskoder till kunderna.

Numera har kunderna, tack vare en engångskod, full flexibilitet när de ska lämna in sin bil för till exempel service. Med koden kommer de in på området och kan lämna bilen efter stängning istället för i morgontrafiken. När kunden sedan lämnar Porsche Center Göteborg slås larmet på automatiskt igen. En klar vinst för båda parter.