Därför ska du välja en leverantör som är certifierad

Att vara certifierad låter ju fint och bra, men vad gör en certifiering egentligen för skillnad för dig som kund? Här får du koll och svar på varför du faktiskt ska välja en leverantör som är certifierad.

Alla företag har en försäkring som beskriver vilken klass och hur mycket larm som krävs. Vad säger ditt försäkringsbrev?
– Vi hjälper våra kunder att verkställa detta krav och tyder försäkringsbrevet, som många gånger kan vara svårt att förstå för kunden, säger Martin Dennås, vd på Monitor.

Eftersom Monitor är certifierat i alla led, enligt SFF 130 kan du som kund vara trygg med att få en säkerhetslösning som godkänns av ditt försäkringsbolag. Både polisen och försäkringsbolagen använder sig av samma typ av krav, vilket gör att Monitor vet exakt vad som gäller.
– Utifrån dessa premisser verkställer vi och ser till att kunden får den säkerhetslösning som efterfrågas.

Tryggt och enkelt för dig som kund

– Vi kan hjälpa kunden att tolka deras försäkringskrav och säkerställa leveransen. Det blir tryggt för kunden när alla jobbar mot samma norm, oavsett försäkringsbolag.

En viktig del för att ett företag ska bli certifierat är att det ska finnas en behörig ingenjör. Martin Dennås är behörig ingenjör på Monitor.

– Det betyder att jag måste testas för att vi ska få vårt certifikat. Och det är först när jag är godkänd som hela företaget kan få certifieringen.

Inte godkänd

Alla som jobbar med larm är inte certifierade. Men det är inte olagligt att inte vara certifierad. Däremot kan det innebära att försäkringsbolaget inte godkänner produkten eller tjänsten du använder, eftersom den inte är certifierad. Det finns massor av larm som är tillverkade för att fungera som hemlarm. Trådlösa larm till exempel. De kommer aldrig bli godkända vid ett krav på ett företagslarm enligt SSF 130.

– Det betyder inte att de är dåliga, men det är ju synd och onödigt att investera i teknik som du tvingas byta ut om ditt försäkringsbolag skulle ställa ett krav.

Du behöver egentligen inte alls ha koll på de här sakerna, förutsatt att du väljer en leverantör som är certifierad.

– Våra kunder kan vara trygga med att vi på Monitor håller koll på att samtliga i hela kedjan är certifierade. Vi ser till att välja rätt produkt och rätt larmcentral, medan kunderna kan fokusera på sin kärnverksamhet.