Bygg & Anläggning

En byggarbetsplats kan vara svårövervakad och risken för stöld och skadegörelse är stor. Dessutom är höga driftkostnader och onödigt många utryckningar vanliga problem med traditionella bygglarm då fladdrande presenningar, svajande byggställningar och regn ofta leder till falsklarm. Med våra skalbara larm- och kameralösningar kan vi enkelt justera skyddet i takt med att bygget förändras och garantera att det inte blir några onödiga utryckningar.

Minska stölder och förhindra produktionsstopp

Stölder, klotter och skadegörelse är tyvärr stora problem för byggbranschen. Dyra maskiner och material som står ute dygnet runt är attraktiva byten och det är både lätt att ta sig in på anläggningarna och sedan sälja stöldgodset. På stora byggarbetsplatser med många som passerar in och ut kan det även på dagtid vara svårt att hålla koll på vilka som faktiskt har tillträde. I vissa fall räcker det att sätta på sig blåkläder för att smälta in. För att förhindra detta installerar vi exempelvis kameraövervakning och ett passersystem så att endast anställda med passerkort får tillträde till området. Vi kan också hjälpa er med leverans av Skatteverket godkänd EPL (elektronisk personalliggare) för registrering av ID 06 godkänd personal. Men ofta är det inte det förlorade materialet i sig som innebär de största kostnaderna utan dyra stilleståndskostnader då hela byggnationen stannar upp. Vi på Monitor Larm ser till att ni har en komplett lösning för ert företag.

Vårt tips är att noggrant gå igenom vad som behövs för det specifika projektet eller anläggningen.

Exempel på frågor som kan vara bra att tänka igenom är:

Skräddarsy och hyr din säkerhet

För byggbranschen rekommenderar vi skalbara lösningar där bevakningens omfattning justeras i takt med att bygget förändras. Därför erbjuder vi larmväskor. En tillfällig, effektiv och flexibel bevakningslösning om du under en kortare eller längre period vill höja säkerheten på ett specifikt objekt eller område. Den tillfälliga larmanläggningen hyrs ut med vecko- eller månadstaxa. Prisnivån beror på installationens omfattning, kontakta oss på Monitor för en riskbedömning samt prisförslag.

Fördelar med att hyra larm

Värmekamera –– med senaste tekniken stoppar vi tjuven

Vi har utökat vårt sortiment med en värmekamera där vakten vid utryckning kan scanna av område för att så snabbt som möjligt se var inkräktaren befinner sig. Med hjälp av värmekameran kan väktaren hitta personer som till exempel gömmer sig på byggställningar. Något som är väldigt svårt att se med blotta ögat, framför allt om det dessutom är mörkt.

Nedan kan du testa hur mekaniken på värmekameran fungerar och se hur den kan underlätta vid mörker utryckningar.

Kan du hitta tjuven?

Svep med muspekaren och hitta tjuven så snabbt som möjligt. Du har 1 minut på dig!

Smart Cam –– inga onödiga utryckningar

Smartcam är en så kallad aktiv kameraövervakning som inte bara spelar in video – systemet agerar direkt när en otillåten händelse äger rum och kan dessutom skilja på människor och andra objekt såsom rådjur, bilar eller liknande. Onödiga utryckningar är ett återkommande problem med traditionella larm på grund av exempelvis fladdrande presenningar och byggställningar som rör sig. Tack vare vår lösning med kameraverifiering kan vi garantera att vakten endast åker på skarpa händelser, dvs när mänsklig aktivitet eller otillåtet fordon upptäckts.

Läs mer om säkerhetslösningarna för er bransch