Få en offert

Få en offert

Vi skapar en säkerhetslösning utifrån dina behov och samlar installation och administration under ett och samma avtal med en känd månadskostnad. Lämna dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig för ett budgetförslag. 

Handel & Butik

Inom handel och butik är säkerhet en ofta osynlig men desto viktigare del av vardagen. Verksamheten kan drabbas av inbrott, rån eller andra hotfulla situationer och företagets säkerhetslösning spelar en central roll i att personalen ska känna sig trygg på sin arbetsplats. På Monitor Larm hjälper vi er skapa en säker arbetsmiljö.

Arbeta förebyggande och minimera risker

I verksamheter som butik och handel är nyckeln till en trygg arbetsmiljö att arbeta förebyggande i kombination med säkerhetslösningar som skyddar både personal, material och ekonomiska värden ifall det oönskade ändå sker. På Monitor Larm kan vi hjälpa er öka säkerheten med hjälp av kamerabevakning, vilket både skyddar era tillgångar och fungerar som stöd i att identifiera förövaren. Idag är möjligheterna med kameraövervakning många: med allt ifrån fast observation med hjälp av CCTV till aktiv kameraövervakning som Monitor Smartcam. Läs mer här >

övervakningskamera

Vi skräddarsyr er lösning

För att skydda egendom och förhindra stölder är inbrottslarm fortfarande en av de mest primära säkerhetslösningar. På Monitor skräddarsyr vi en lösning utifrån era behov och den nivå av säkerhet som önskas. Vi säkerställer även att ert säkerhetssystem uppfyller de krav som kan finnas från exempelvis ert försäkringsbolag. Utöver inbrottslarm hör bland annat glasförstärkning, jalusier och galler till de mer förebyggande lösningarna. Läs mer här >

Säkrare arbetsplats, tryggare vardag

På Monitor Larm är vi experter inom säkerhetslösningar för både handel och butik. Vi vet att det finns några relativt enkla åtgärder som kan minska risken för rån i butik, och i kombination med Monitors förebyggande säkerhetslösningar kan personalen känna sig än tryggare i sin vardag.

Ett axplock av skyddsåtgärder

Avbryt stöldförsök med dimma

Idag är tjuvar i allra högsta grad medvetna om de minuter som finns till hands innan väktare eller polis når platsen efter att larmet gått. På ett fåtal minuter kan ett inbrott vara över och under dessa minuter kan tjuven stjäla dina tillgångar, orsaka förödelse i lokalen, i värsta fall skada personalen och även ta sig från platsen utan att lämna ett spår. Idag finns en effektiv lösning för både butiks- och lagerverksamheter som avbryter ett stöldförsök på några få sekunder: en dimgenerator. Läs mer här >

Märk ägodelar med
Smart DNA

Innehåller ert lager objekt som dyrbar elektronik till exempel? Då kan Smart DNA vara ett alternativ. Smart DNA, även kallat DNA-märkning, är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att stöldskyddsmärka ägodelar. Till skillnad från tidigare lösningar, som att gravera eller rista in uppgifter på föremål som visar på ägaren, är Smart DNA helt osynligt för tjuvarna. DNA-koden för varje märksats är unik och lagras tillsammans med ägaren i en internationell databas, vilket innebär att skulle er verksamhet drabbas av stöld och dessa objekt riskerar lämna landet, har polisen möjlighet att spåra objekten till er.

En given säkerhetsleverantör
– i över 20 år

“Jag vet att de sköter allt till 100%”

– Martin Johansson, VD, Kajs

1957 slår Axel Johansson upp portarna till Kajs på Övre Husargatan i centrala Göteborg. Idag, fyra butiker och ett generationsskifte senare, har pälsarna fått ge plats åt mer tidsenliga ytterkläder och det är märken som Pelle P, Sebago, Didriksons och Henri Lloyd som kan skymtas genom skyltfönstren. Utöver butiken på Övre Husargatan finns Kajs nu i Allum, på Frölunda Torg och även på Kungsmässan – samtliga butiker med Monitor Larm & Bevakning som säkerhetsleverantör.

Martin Johansson, företagets VD, är snabb på att kärnfullt lyfta de fördelar han ser hos Monitor: “… lätta att jobba med, korta beslutsvägar – raka, enkla svar”. Med ett samarbete som sträcker sig över 20 år känner han även en stor tillit och trygghet till Monitor som leverantör: “Jag vet att de sköter allt till 100%”. I dagsläget har respektive Kajs-butik jalusier, överfallslarm , inbrottslarm, CCTV kameraövervakning, övervakad överföring, uppkoppling till Monitor larmcentral, vaktåtgärder och anläggningskontroll (Samla säkerheten). Precis som i andra butiksverksamheter är det av allra högsta vikt att säkerheten håller en hög nivå och att personalen känner sig trygg – samtidigt som lösningen skall vara en osynlig del av vardagen. Personalen i Kajs-butikerna är medveten om hur larmsystemet fungerar, men det är inget de behöver lägga varken energi eller tid på. Den aspekten – att inte behöva avsätta onödig tid eller uppmärksamhet, betonar även Martin Johansson. Monitor genomför nämligen periodvis en anläggningskontroll av säkerhetssystemet i respektive butik och agerar även proaktivt när det kommer till aktuella uppdateringar av systemen. Som Martin uttrycker det: “Jag tänker inte ens på det, det bara flyter på”.

Få en offert

Kontakta vår expert

Andreas Sköld, Teknisk försäljning
031 63 65 06

Fyll i dina uppgifter.


Läs mer om säkerhetslösningarna för er bransch