Andreas Djerf är fastighetschef på Öckerökronan, som i sin tur förvaltar Ö-varvets lokaler. Öckerökronans ledord är att allt ska vara av högsta kvalité för kunden. På Monitor Larm gör vi vårt bästa för hjälpa till, och nyligen fick vi en pratstund med Andreas.

Berätta lite om Öckerökronan, hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Vi är ett fastighetsbolag som äger och förvaltar fastigheter. Dessutom ingår vi i Ö-varvetgruppen, och vår största kund är just Ö-varvet. Mitt jobb är att förvalta de fastigheter vi äger. Under en vanlig dag hanterar jag projektarbeten för ut- och ombyggnationer, samt ekonomi, arbetsledning och dagligt fastighetsunderhåll. Men också hantering av frågor vid kompletteringar och nyinstallationer av larm, passersystem och lås.

Vilka är era största säkerhetsutmaningar?

Vi har många anställda, många inhyrda, många byggnader, många olika adresser, mycket mark och många bryggor – det är minst sagt mycket att tänka på! Största utmaningen är att få alla att följa uppsatta säkerhetsrutiner.

Hur känns säkerheten i dag och varför?

HÖG! Med det menar jag att vi i princip fasat ut alla nycklar till förmån för smidiga passerläsare som även ger spårbarhet. Vi har koll på vem som får gå in var, och när. Vi har även satsat mycket på att larma våra anläggningar. Det känns tryggt och bra.

Hur nyttjar ni säkerhetssystemet NOX?

Vår hyresgäst Ö-varvet jobbar i ett övergripande system som knyter ihop säkerhetssystemen i alla fastigheter i vårt bestånd. Det gör administrationen smidig och enkel. NOX är ett väldigt flexibelt larm- och passersystem som även tillåter fastighetstyrningar av olika slag. Det drar vi nytta av.

Vilka är NOX tre största fördelar anser du?

  1. I det övergripande programmet SIMS (Security Information Management System) ser vi alla våra adresser grafiskt, med ritningar som är interaktiva.
  2. Med appen i våra telefoner kan vi mycket smidigt kan hålla koll på larm i alla olika byggnader.
  3. Det är ett avancerat system som ändå är lättförståeligt och enkelt att använda. Det gillar jag.
Ni har ju arbetat med oss på Monitor i över 25 år nu, hur tycker du att samarbetet fungerar och känns?

Smidigt och bra! Jag själv har varit med som anställd på Öckerökronan sedan 2014, och jag gillar att Monitor har en platt organisation utan krångligheter. Sedan, det allra viktigaste, ni har fantastiska tekniker som känner våra anläggningar och behov utan och innan.

Tack Andreas! Vill du som läser veta mer om säkerhetssystemet NOX? Klicka här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *