Mölndals Stad väljer att även detta år skydda ett flertal förskolor med Monitor Larm & Bevaknings lösning med kameradetektorer.

Inför det stundande sommarlovet 2012 insåg Carina Andersson som är säkerhetssamordnare i Mölndals Stad att vår lösning med rörelsedetektorer med inbyggd kamera var en lösning som skulle kunna fungera bra för att skydda ett antal förskolor under sommaren som de året innan hade haft stora problem med skadegörelse på.

Efter en utvärdering under sommarperioden var resultatet lysande med ingen eller minimal skadegörelse på de aktuella skolorna. Systemet fungerar så att när detektorerna reagerar på rörelse så startar också en kamera som skickar en filmsekvens till larmcentralen där operatören verifierar att det handlar om ungdomar som är riskfaktorn i detta fall. Operatören skickar då en utryckningsorder till vaktbolaget som skickas till platsen med uppdrag att ha en dialog med ungdomarna. Uppenbarligen tycker de att detta är så pass störande att skadegörelsen inte hinner uppstå.

Både skolornas ansvariga, säkerhetsavdelningen i Mölndals Stad såväl som vaktbolaget var så pass nöjda med utfallet så att de även under detta år nu har beställt samma lösning vilket vi på Monitor så klart är väldigt stolta över.

Vill ni veta mer om Monitors lösning för skolorna kontakta Kjell Svensson, teknisk försäljning på 031-63 65 08 eller via mail kjell.svensson@monitor-larm.se