Stoppa tjuven

Säkerhetslösningar för er som vill förhindra inbrott och tydligt larma om någon försöker ta sig in.

 

stoppa tjuven_vit_90px

Förhindra inbrott

Vill man skydda egendom i en fastighet och minska risken för inbrott, är en larmanläggning ett givet val. På Monitor Larm skräddarsyr vi en lösning som är anpassad för er verksamhet och den nivå av säkerhet som önskas: allt från inbrottslarm och temporära hyrlarm till mer avancerade lösningar med passersystem och kameraövervakning integrerat.

Tryggt & Enkelt

Att komma igång och höja säkerheten på ert företag behöver inte innebära att kostnaderna skenar iväg. Tvärtom, på Monitor erbjuder vi företaget den optimala helhetslösningen samlad på ett avtal, med en känd månadskostnad.

Läs mer

Inbrottslarm

En larmanläggning från Monitor är en trygg investering. Vi jobbar bara med certifierade produkter och kan erbjuda larm för alla verksamheter som uppfyller de krav som kan finnas hos just er från exempelvis ert försäkringsbolag.

Vi erbjuder lösningar allt från det lilla företaget till det riktigt stora med avancerade funktioner och integration med exempelvis passer- och kamerasystem. Ett exempel på system för kunder med höga krav på sin säkerhet som Monitor jobbar med är NOX, läs mer om det genom att klicka här.

Fördelar

Hyr- & Bygglarm

Hyrlarm är en tillfällig, mycket flexibel bevakningslösning om ni under en kortare eller längre period vill höja säkerheten på ett objekt.
Den tillfälliga larmanläggningen hyrs ut med vecko- eller månadstaxa. Prisnivån är beroende på installationens omfattning, kontakta Monitor för en riskbedömning samt prisförslag.

Monitor jobbar mestadels med hyrlarm med kameraverifiering vilket kraftigt kan sänka era kostnader för falsklarm. Vi kan till och med garantera att det med vår lösning inte blir några falsklarmsutryckningar.

Fördelar

Avbryt stöldförsök med dimma

Med en dimkanon fylls en lokal på några sekunder med dimma, vilket gör att sikten i lokalen blir obefintlig. För tjuven innebär det här att det blir omöjligt att orientera sig i lokalen och vidare att det blir extremt svårt att genomföra stölden eller göra annan skada i lokalen. Utöver att du med hjälp av dimkanonen effektivt kan skydda värdeobjekt är fördelarna med denna lösning många: dimman har ingen påverkan på till exempel dyrbar elektronik i lokalen och trots en mycket tät dimma, lämnar den inga spår. Dessutom är den helt ofarlig för både människor och djur. Det finns dimkanoner för lokaler av olika storlekar: från 200 m3 till maskiner som fyller lokaler på 1200 m3.

Jalusi, galler & glasförstärkning

Ofta är fönsterrutor och glasdörrar en svag punkt som tjuvar lätt kan forcera. En mycket tråkig bieffekt av ett inbrott är att lokalerna dessutom ofta fylls av splittrat glas. Det behöver dock inte vara så. Säkerhetsfilm eller polykarbonat går enkelt att applicera på befintliga fönster och fungerar som en osynlig, skyddande ”hinna”. Ett mer synligt alternativ är galler eller jalusier som komplement till befintliga dörrar och fönster.

Smart DNA

Idag finns ytterligare ett sätt att minimera risken för stöld: att stöldskyddsmärka ägodelar. Istället för att som tidigare antingen gravera eller rista in uppgifter på föremål som visade på ägaren, finns nu Smart DNA – även kallat DNA-märkning. Smart DNA består av konstgjord DNA-kod samt mikropunkter som har blandats i ett UV-fluorescerande lim, vilket gör att märkningen lyser i grönt då det belyses med UV-ljus. DNA-koden för varje märksats är unik och lagras tillsammans med en ägare i en databas. Detta innebär att märkta föremål även kan spåras internationellt och sannolikheten att ägodelarna hittar tillbaka till sin rätta ägare är betydligt högre.

DNA-märkning är både ett enkelt och oerhört effektivt sätt för dig att märka dina föremål. Gränserna för användningsområdet bestämmer du själv: allt från mindre elektronik och privata värdesaker till utomhusverktyg, maskiner och metaller kan märkas med Smart DNA.

Vill du se hur en DNA-märkning går till se inslaget med polisen Ulf Malmqvist i TV4 Nyhetsmorgon-studion.

Boka ett besök

Kontakta vår expert

Andreas Sköld, Teknisk försäljning
031 63 65 06

Fyll i dina uppgifter.


Monitor erbjuder helhetslösningar

Många tjänster – ett avtal
Vi tar ett helhetsgrepp om säkerheten genom att samla all installation, administration och hantering av era säkerhetslösningar under ett och samma avtal. Tryggt, enkelt och kostnadseffektivt för er som kund.

Läs mer

Finansiering

Med vår smidiga finansieringslösning slipper ert företag att binda upp sitt kapital. Det gör det enkelt att följa teknikutvecklingen samt ger er möjlighet att använda pengarna till andra investeringar!

Läs mer