Analogt till digitalt

Säkerhetslösningar för er som vill ge ert analoga larm digitala funktioner.

 

analogt_till_digitalt_vit_90px

Digitalisera ditt larm

På grund av digitaliseringen och avvecklingen av Sveriges analoga telenät är det nu allt vanligare att larmsignaler från äldre larm inte når larmcentralen. Men det betyder inte att du behöver byta ut ditt befintliga larm. Vi på Monitor Larm kan nämligen ge ditt analoga larm digitala funktioner!

Aktiv larmkoll

Vid fel, avbrott eller skadegörelse på larmets uppkoppling kan ditt företag stå oskyddat i flera månader utan att någon märker det. Eventuella larm kommer då aldrig nå larmcentralen.

Aktiv larmkoll övervakar larmuppkopplingen. Så om signalen stöter på ett hinder, det är driftstörningar i nätet eller om en förövare klipper en ledning upptäcks förändringen och larmcentralen får besked om detta. Det säkerställer att din fastighet inte står utan skydd och att rätt åtgärd snabbt kan sättas in. Aktiv larmkoll möter kraven för larmklass 1 och uppåt.

Fördelar

Digitalisera befintligt larm

Istället för att byta ut ditt befintliga larmsystem kan vi uppgradera ditt befintliga larm. Med hjälp av en säkerhetsrouter moderniserar vi ditt analoga larm så att det får det digitala larmets funktioner. Du kan få fjärrstyrning via app och kameraövervakning som i realtid skickar bilder till din smarttelefon, dator eller surfplatta till exempel. Larmet är dessutom redo att anslutas till fler digitala funktioner, vilket ger dig möjlighet att bygga på ditt larm med ytterligare säkerhetslösningar.

Fördelar

Direktinformation via app

I uppdateringen av ditt analoga larm installeras en app. Med den kan du enkelt nå och styra ditt larm via smarttelefon, dator eller surfplatta samt få information om larmstatus direkt via pushnotis eller e-post.

I appen ser du tydligt aktuell driftinformation och händelserapporter. Om larmet löser ut kan du i appen se vad det är som har orsakat reaktionen. Bilder på området där larmet gått skickas till dig i realtid (förutsatt att ditt larm har kameror installerade) och med bildernas hjälp kan du bestämma hur larmet ska hanteras. Har du själv inte möjlighet att hantera larmet kan du i appen parallellt ha flera användare (dessutom vidarebefordra ansvaret till en annan larmmottagare du valt).

Ditt befintliga larm har tack vare digitaliseringen nu möjlighet att ansluta fyra kameror.

Styr vardagsfunktioner

Förutom realtidsinformation ger applikationen tillgång till en rad olika funktioner som gör att du kan styra larmet på distans. Slå av och på larmet, släck och tänd belysningen, höj eller sänk temperaturen. Andra, mer företagsspecifika, lösningar du kan fjärrstyra är öppna och lås grinden till området eller tidsinställ tekniska installationer (fläktar, pumpar t.ex.). Smarta och tidseffektiva funktioner som spar på både ekonomi och miljö!

(Ett annat, mer omfattande, system som också styr vardagsfunktioner är NOX.)

Webbaserad larmservice

Låt oss ta hand om ditt larmsystem på distans! Via den säkerhetsrouter som installerats kan vi nämligen koppla upp oss mot ditt system för att hantera mottagning av larm såväl som driftinformation. Det gör att vi snabbt och enkelt kan hjälpa er med service på distans via fjärruppkoppling. Vi kan även uppgradera larmet så fort kraven från försäkringsbolagen ändras.

Boka ett besök

Kontakta vår expert

Kjell Svensson, Teknisk försäljning
031 63 65 00

Fyll i dina uppgifter.


Monitor erbjuder helhetslösningar

En kontakt – många tjänster
Monitor levererar allt från installation till utryckningar av väktare. Tryggt och enkelt för dig som kund.

Läs mer

Finansiering

Våra säkerhetslösningar är budgeterbara, så att du inte behöver tumma på kvaliteten.

Läs mer