BRF och flerfamiljshus

Bostadsrättsföreningar har många utmaningar inom säkerhets- och trivselområdet att ta hänsyn till. Exempelvis garage- och förrådsinbrott, obehöriga personer i trapphusen, nycklar på vift, dörrkoder som borde bytts ut för länge sedan, tvättider som inte respekteras och dåligt fungerande porttelefoner för att nämna några. På Monitor larm hjälper vi dig att ta fram en helhetslösning för att öka säkerheten och öka trivseln i fastigheten.

Få en offert

Vi skapar en säkerhetslösning utifrån dina behov och samlar installation och administration under ett och samma avtal med en känd månadskostnad. Lämna dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig för ett budgetförslag.


Eller ring oss direkt på 031 63 65 00

Dinbox – för ett smartare bostadshus

Vi på Monitor kan tillsammans med Dinbox erbjuda ett smidigt molnbaserat system med bland annat porttelefoni, digitala bokningstavlor och postboxar i en och samma tjänst. Det enda som behövs är ett bredband och självklart är den enkel och tillgänglig för alla – utom de obehöriga.

Fördelarna med att uppgradera till Dinbox är många, inte minst tidsbesparing eftersom allt sköts i molnet. Den som administrerar systemet kan logga in och styra över behörighet till dörrarna vilket underlättar vid exempelvis flytt och borttappade brickor. Vill föreningen anslå något, exempelvis vårstädning, så kan det göras när som helst, var som helst och när så önskas dyker meddelandet upp på informationstavlorna.

Enheter som finns att tillgå med Dinbox

Se filmen om Dinbox

Monitor kan erbjuda lösningar för alla typer av föreningar eller fastigheter och du kan både köpa och hyra systemen. I det sistnämnda exemplet slipper föreningen investeringskostnader och istället betalas en låg månadskostnad där allt ingår från installation till service.

Öka säkerheten – enklare och smartare

“Jag sparar tid på att kunna administrera det mesta från distans.”

– Tim Lundborg
Fastighetsförvaltare och delägare,
Lundborg Fastigheter

Lundborg Fastigheter bedriver fastighetsförvaltning av lägenheter och företagslokaler i centrala Göteborg. Efter tre inbrott kände de att säkerhetsåtgärder måste vidtas. Deras första tanke var att byta lås och bara installera en ny enklare modell av porttelefon, men så kom de i kontakt med oss på Monitor och Dinbox och förstod att de kunde öka säkerheten med hjälp av ett digitalt passersystem. Efter att ha läst på om fördelarna frågade de hyresgästerna om de var intresserade av att uppgradera passersystem mot en hyreshöjning. Hyresgästerna var eniga och sen två veckor tillbaka bor och jobbar de i smartare fastigheter.

Tim Lundborg, förvaltare på Lundborg Fastigheter, säger att Dinbox egentligen inte var jämförbar med de traditionella lösningarna utan det som avgjorde var att detta var något nytt – ett digitalt passersystem med enkel administration, digitala bokningstavlor och dessutom till ett bra pris.

Paketet som de har köpt via oss på Monitor innefattar elektroniska nyckelbrickor, digitala informationstavlor och bokningstavlor för exempelvis tvättstugan. Som förvaltare värdesätter Tim att han kan administrera allt på distans genom att bara gå in på en webbsida via vilken dator eller mobil som helst. Smidigt. Eller som en av deras hyresgäster uttryckte det: fräckt!

Tystare och tryggare med säkerhetsdörr

För att öka säkerheten kan man montera in säkerhetsdörrar till lägenheterna som – förutom att höja inbrottssäkerheten – står emot brand bättre och sänker ljudnivån i lägenheten. Om föreningen ska montera in säkerhetsdörrar rekommenderas idag att man inte förser dessa med brevlådor eftersom det kraftigt försämrar säkerheten. Istället sätter man upp postboxar i trapphuset eller utanför entrén. Vår partner Dinbox har ett brett utbud med mängder av färger och storlekar och kan dessutom specialanpassas för just era trapphus.

Skippa nyckeln

Parakey är ett modernt molnbaserat passersystem för fysisk access via smartphone. Istället för traditionella nycklar, passerkort eller taggar kan du med hjälp av Parakey både öppna dörrar och tilldela fysiskt tillträde med hjälp av din smartphone.
Den molnbaserade produkten är uppbyggd av tre olika delar: en molntjänst, en hårdvara och en smartphone-app. I molntjänsten hanteras och distribueras alla digitala nycklar till användare och deras smartphones. Här samlas även all information och alla händelser som sker i systemet.

Den tredje delen, appen, samlar en användares digitala nycklar och skickar en signal till hårdvaran för att öppna den valda dörren. Parakey identifierar vilken dörr eller grind som användaren står närmast och med hjälp av en knapptryckning är dörren öppen. Vilket underlättar om du exempelvis kommer hem och har händerna fulla med matkassar.

parakey

Kontakta oss nedan om du vill se över din säkerhetslösning eller uppgradera till den senaste tekniken med något av våra nyckellösa passersystem. Vi på monitor är även återförsäljare för Aptus, Assa ARX och RCO med flera. Vi tar tillsammans med er fram en helhetslösning skräddarsydd utifrån era önskemål.

Få en offert

Kontakta vår expert

Andreas Sköld, Teknisk försäljning
031 63 65 06

Fyll i dina uppgifter.


Läs mer om säkerhetslösningarna för er bransch