Bostadsrättsföreningar har många utmaningar inom säkerhets- och trivselområdet att ta hänsyn till. Exempelvis garage- och förrådsinbrott, obehöriga personer i trapphusen, nycklar på vift, dörrkoder som borde bytts ut för länge sedan, tvättider som inte respekteras och dåligt fungerande porttelefoner för att nämna några. Det finns en lösning. Dinbox är det kompletta porttelefoni-, passer-, bokningssystemet som är anpassat för flerfamiljshus. Vi på Monitor kan tillsammans med Dinbox erbjuda ett molnbaserat system där all administration sker på webben och det enda som behövs är ett bredband.

Fördelarna med att uppgradera till Dinbox är många, inte minst tidsbesparing eftersom allt sköts i molnet. Om en ny användare ska få behörighet så går detta igenom i er anläggning direkt. Eller om någon flyttar eller byter namn behöver du inte åka ut fysiskt för att byta namn på brevlåda, portregister och porttelefonen. Den som administrerar systemet loggar in, byter namn, skriver in från när ändringen ska ske och sen är det klart. Vill föreningen anslå något, exempelvis vårstädning på lördag så kan det göras närsomhelst, varsomhelst och när så önskas dyker meddelandet upp på tavlorna.

Enheter som finns att tillgå med Dinbox

  • Digitala anslagstavlor. Här visas föreningens portregister och anslag som föreningen vill anslå.
  • Bokningstavlor. På samma tavla som ovan kan man också boka tvättid, gästlägenheter, gym eller varför inte en lånecykel. Medlemmarna bokar själva i sina datorer eller telefoner, det enda som behövs är en webbläsare och ett lösenord  – enkelt och tillgängligt för alla.
  • Porttelefon med inbyggd läsare och digitalt portregister som fungerar på samma sätt som i din telefons adressbok, leta bara upp den boende och tryck på namnet så rings denne upp.
  • Taggläsare, även kallat pluppläsare. Genom att förse era dörrar med taggläsare så garanterar man att bara de med behörighet kan låsa upp den aktuella dörren och ni får bättre koll på vem som vistas i föreningens lokaler. Skulle någon tappa sin tagg så spärras denna och därefter är den värdelös. Därför behövs inga dyra omläggningar av lås göras.
  • Postboxar, även dessa är digitala och man öppnar sitt eget postfack med samma tagg eller plupp som man använder för att komma in i trapphuset eller genom andra dörrar.

Ska föreningen byta till säkerhetsdörrar rekommenderas idag att man inte förser dessa med brevlådor eftersom det kraftigt försämrar säkerheten. Istället sätter man upp postboxar i trapphuset eller utanför entrén. Dessa finns i en mängd färger och storlekar och kan specialanpassas för just era trapphus.

Monitor kan erbjuda lösningar för alla typer av föreningar eller fastigheter och du kan både köpa och hyra systemen. I det sistnämnda exemplet slipper föreningen investeringskostnader och istället betalas en låg månadskostnad där allt ingår från installation till service.

Små och stora föreningar och fastighetsägare i Sverige har insett nyttan med lösningar från Dinbox. Exempel på kunder som valt Dinbox är Wallenstam, Riksbyggen, HSB, Akelius, Familjebostäder, Walter Lundborg fastighet med flera.

Hör av dig om du vill veta mer eller få en offert redan idag.

Se film om Dinbox:

Se fler av våra lösningar för BRF och Flerbostadshus