Visst är det härligt att våren är här. Solen tittar fram, vi ser fler folk i rörelse och soldyrkare som breder ut sig i stadens parker. När vi tittar oss omkring i Göteborg ser vi hur det ena byggprojektet avlöser det andra, byggbranschen jublar – precis som tjuven, tyvärr. Självklart är vi på vår vakt och nu är ett utmärkt tillfälle att se över säkerheten på företaget.

Gå igenom vad som behövs till ert projekt

Dyra maskiner och material som står ute dygnet runt är attraktiva byten och det är både lätt att ta sig in på anläggningarna och sedan sälja stöldgodset. Ofta är det inte det förlorade materialet i sig som innebär de största kostnaderna utan de stilleståndskostnader som uppstår då hela byggnationen stannar upp. Såklart är det frustrerande. Vårt tips är att noggrant gå igenom vad som behövs till det specifika projektet eller anläggningen. Exempel på frågor som kan vara bra att tänka igenom är:

  • Hur länge beräknas projektet pågå?
  • Hur många har tillträde till området?
  • Hur mycket kablage och maskiner finns på området?
  • Är det mycket liv och rörelse kring byggplatsen?

En komplett lösning

Vi på Monitor Larm guidar dig och ser till att du har en komplett lösning för företaget. Kanske är du i behov av en skalbar säkerhetslösning? I så fall är det passande att hyra vår larmväska – där vi effektivt anpassar skyddet i takt med att bygget förändras eller om du vill höja säkerheten på ett specifikt område. Har du problem med falsklarm? I så fall är du inte ensam. Höga driftkostnader och onödigt många utryckningar är vanliga problem med traditionella bygglarm då fladdrande presenningar, svajande byggställningar och regn ofta leder till falsklarm. En uppskattad produkt på bland annat byggarbetsplatser är vår Smartcam – en aktiv kameralösning som bara reagerar vid otillåten aktivitet. Vi kan alltså garantera att det inte blir några onödiga utryckningar – det vill säga inga onödiga kostnader heller. Men om det nu är ett skarpt larm och väktaren rycker ut kan det vara svårt att lokalisera inkräktaren. För att effektivisera detta använder sig numera våra väktare av en värmekamera vid utryckning. Med hjälp av den kan hen scanna av området för att snabbt se var inkräktaren befinner sig.

Som du förstår sker det stora framsteg på säkerhetsfronten så kom ihåg: nu är ett utmärkt tillfälle att se över säkerheten på företaget.

Klicka här om du vill få en offert

Det här inlägget postades i Företag.